Vaření bílé kyselé polévky z „Lišek“

26. 07. 2016
Všichni se po dlouhé zimě těšíme na léto, které nabízí spoustu aktivit, především spojených s pohybem a přírodou.
Mladí lidé rádi vyjedou na výlet na kole nebo si jdou zaplavat do rybníka, ale pro nás, co jsme si těchto radovánek užili dosti a dáváme přednost poklidnějšímu prožití letních dnů, se nabízí houbaření a s tím spojené zpracovávání mnoha způsoby.  Navíc platí, že když Libuška něco slíbí, také to dodrží, a tak si v rámci dovolené udělala procházku do lesa a nasbírala plno Lišek obecných, kterým tady u nás na Moravě tak rádi přezdíváme Kuřátka a po návratu zpět do práce naplánovala vaření polévky. Klientky z oddělení C měly velkou radost, že opět viděly svou milovanou ergoterapeutku a mohly s její pomocí zavzpomínat na časy, kdy samy doma připravovaly jídlo pro své blízké. Jelikož to tedy byla velmi vyvedená dopolední ergoterapie, společně se domluvily na další, kde budou pro změnu kouzlit s fazolkami ze zahrádky.
 
top